Sexovergreb i Vester Skerninge: Politiet får 70 henvendelser

Politiet arbejder videre med efterforskningen i sagen fra Vester Skerninge, hvor en 11-årig pige fredag eftermiddag blev udsat for et seksuelt overgreb.

Fyns Politi har nu modtaget omkring 70 henvendelser i sagen, men desværre uden det afgørende gennembrud.

- Der er rigtig mange, som har kontaktet os, og vi har dagen igennem arbejdet på at efterprøve de mange tip, vi har fået. Blandt andet et anonymt tip om en navngiven person, som viste sig ikke at have relevans for sagen, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen.

En del af henvendelserne er kommet fra borgere, som mener, at de har set den bordeauxrøde bil, gerningsmanden kørte i, og hvor selve overgrebet på den 11-årige pige fandt sted på bilens bagsæde.

- Med de nye henvendelser om bilen arbejder vi lige nu på at forsøge at kortlægges bilens færdes op til gerningstidspunktet fredag klokken ca. 14.20, hvor pigen blev tvunget ind i bilen, efter hun var stået af skolebussen på Brunsvej i Vester Skerninge. Vi har også vidner, der mener at have set bilen i dagene op til forbrydelsen. Deres iagttagelser vil også indgå i kortlægningen, så vi forhåbentlig kan stykke et mere tydeligt billede sammen af gerningsmandens færden, siger Henrik Justesen.

Gerningsmandens bordeauxrøde bil er formentlig af ældre dato. Der er tale om en femdørs model, og pigen har fortalt, at både bilen og gerningsmanden lugtede af tobaksrøg.

Mens pigen lå på bagsædet, kunne hun se en hvid campingvogn eller skurvogn med noget orange på.

Pigen har forklaret, at hun blev kørt i bilen i cirka 5-9 minutter, inden manden forgreb sig på hende. Sidste del af turen foregik på en mark- eller skovvej.

- Pigen har også forklaret os, at manden nærmest var høflig over for hende efter sin ugerning. Han hjalp hende tøjet på og bandt hendes sko. Bagefter satte manden hende af ved Sømarksvej tæt på krydset Balvej/Ravnegårdsvej i Vester Skerninge, siger Henrik Justesen.

I forbindelse med sagen efterlyser politiet en gerningsmand med følgende signalement:

Mand, 45-50 år, 175-180 cm høj, lys i huden, almindelig til kraftig af bygning, iført sort jakke, muligvis en arbejdsjakke, lyseblå cowboybukser med bælte, sort hue og mørk halsedisse som dækkede underansigtet.

Manden talte dansk. Han kørte i en ældre bordeauxrød personbil af ukendt mærke.

Politiet søger også fortsat efter vidner, som fredag især mellem kl. 14 og 15 har set eller har kendskab til:

·         En bordeaux ældre personbil i området - særligt kørende omkring Brunsvej og Sømarksvej i Vester Skerninge

·         En hvid campingvogn/skurvogn med noget orange på sig i skovområdet omkring Vester Skerninge.

Eventuelle oplysninger gives til Fyns Politi på nummer 114.

 

Dagens Gossip