Sexsigtet dansker sidder i isolation i amerikansk fængsel

08/07/2014 02:40

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Den 22-årige dansker, der er anklaget for at have misbrugt flere børn i New York, har mandag aften dansk tid fået lov til at sidde i isolation.

Den unge pædagogstuderende frygter for sit i liv i fængslet på Rikers Island. Amerikanske tabloidaviser har allerede stemplet ham som et sexmonster og nævnt ham med navn og billede, og derfor er den 22-årige blevet truet flere gange i fængslet af bandemedlemmer, fortæller hans advokat.

- Isolation er selvfølgelig ikke noget, man ønsker for sine klienter, men det er bedre end at blive stukket ned, siger Jane Fisher-Byrialsen.

Den unge mand sidder isoleret i en celle på 2,7 gange 1,5 meter uden vinduer. Han får mad gennem en låge i døren og kommer ud en time om dagen for at gå i bad og foretage et telefonopkald, fortæller advokaten.

Ifølge Jane Fisher-Byrialsen skal den 22-årige for en dommer tirsdag eftermiddag klokken 14.15 lokal tid. Her vil hun kære varetægtsfængslingen.

Hvis ikke det lykkes, kan hun gå videre med sagen til en instans over byretten, som kun tager sig af appelsager. Sidste mulighed er landsretten.

- Men det vil alt sammen tage tid, så vi håber inderligt, at vi i morgen (tirsdag, red.) får nogle gode nyheder i den her frygtelige sag, fortæller Jane Fisher-Byrialsen.

I værste fald risikerer den unge dansker at sidde varetægtsfængslet uden kaution i op til et år.

Det er en tidligere kollega, der har anmeldt danskeren til politiet. Hun hævder, at han i 15 tilfælde har krænket fire- og femårige børn i børnehaven seksuelt.

Den tidligere kollega gik i første omgang til skolen med sine anklager. Det fik skolen til at sætte gang i en undersøgelse, hvor den 22-årige blev overvåget uden hans viden. Skolen fandt, at der ikke var hold i anklagerne, og kollegaen blev senere fyret.

Hun gik efterfølgende til politiet, og den 27. juni blev den 22-årige anholdt. Politiet hævder, at danskeren allerede har tilstået, men det bevis giver Jane Fisher-Byrialsen ikke meget for. Advokaten har set videoafhøringen, og hun mener, at danskeren er blevet presset til en falsk tilståelse.

/ritzau/