Sexting: Piger ned til syv år lægger seksuelle videoer af sig selv på nettet

Et nyt studie har kortlagt, hvordan børn helt ned til syv år i stigende grad deler billeder og videoer af dem selv, hvor de er afklædte eller fremstår i seksulle kontekster.

Forskerne kalder resultatet 'foruroligende'.

De undersøgte 4000 billeder og videoer, der blev delt i en periode på tre måneder sidste efterår, og de fandt frem til, at 17.5 procent bestod af billeder eller videoer af børn under 15 år, hvoraf cirka en tredjedel var under 10 år. 

Der var piger på hele 93 procent af billederne og videoerne, og i en af de videoer rapporten beskriver, var der tale om en kun 7-årig pige, der præsenterede sig selv udfordrende og kun iklædt undertøj, mens hun fortæller, at hun er bange for hendes mor opdager det og sletter hendes konto. 

En anden video viste en 12-årig pige, der fremstod i en situation, som forskerne sammenlignede med pornografisk materiale. 

- I en del af materialet var det tydeligt, at de medvirkende børn var klar over, at billederne og videoerne af dem, skulle lægges på nettet, hvor alle kunne se det, skriver de i rapporten

Men selvom en stor del af materialet er optaget af børnene selv, så er der også en del, der er lavet af tredjeparter, der udnytter børnene. Som eksempel fremhæver forskerne en video, hvor en 10-årig pige fremstår panisk, mens hun ryster på hovedet af en ukendt person, der filmer, inden hun tager tøjet af. 

Kommentarene til videoen tydede på, at der var tale om afpresning og misbrug. 

- Kommentarene til videoen går på, at der er tale om 'sextortion', hvor et barn bliver afpresset til at lave seksuelle videoer, og hvis barnet ikke vil lave flere, truer bagmanden med at dele dem på nettet, skriver de i rapporten. 

Forskerne opfordrer til, at myndighederne sætter ind overfor udviklingen og beskytter børnene ved hjælp af målrettede afdelinger inden for politiet. 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip