SF afventer Dong-svar fra Corydon

Finansminister Bjarne Corydon (S) må svare for sig efter en ny bog sår tvivl om, hvorvidt finansministeriet bevidst har forhindret finansudvalget i udføre sin pligt i forbindelse med salget af Dong. Det mener SF.

I bogen "Det Bedste Bud" står der, at Kammeradvokaten få dage før salget af Dong rådgav Finansministeriet om, at det var finansudvalgets pligt at blokere salget, hvis et bedre bud kunne findes.

Alligevel nægtede finansministeren at oplyse finansudvalget om eventuelt andre bud. Derfor mener SFs finansordfører, Jonas Dahl, at finansministeren må svare for sig.

- Der er kommet nogle oplysninger frem, så nu må vi se, hvordan finansministeren selv svarer, siger han.

Han vil dog ikke - som Enhedslistens tidligere har foreslået - sætte gang i en uvildig undersøgelse af forløbet.

- Vi har et samråd om to uger. Der må vi se, hvad der kommer frem. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en til en hver tids siddende finansministers opgave at sikre, at alle relevante oplysninger bliver fremlagt for finansudvalget, siger Jonas Dahl.

- Det ansvar påhviler også den nuværende finansminister.

SF og Jonas Dahl sad i regeringen, da Dong blev solgt, og partiet stemte for salget i finansudvalget. Og endnu er der ikke kommet noget frem, der har overbevist Jonas Dahl om, at den beslutning var forkert.

- Jeg har tillid til, at finansministeren har drevet det her på en fornuftig måde, siger han.

Finansudvalget holder samråd om Dong-sagen den 21. april.

Her har Frank Aaen (EL) og Kristian Thulesen Dahl (DF) kaldt ministeren i samråd for at høre, hvorfor værdiforøgelsen af Dong, som nogle kontrakter på havvindmøller ville betyde, ikke blev regnet med i prisen, da Dong skulle sælges.

/ritzau/

 

Dagens Gossip