SF: Alle parter må tage afstand fra skolehærværk

Det er dybt, dybt bekymrende, at konflikten i Israel og Gaza nu går ud over børn i Danmark, efter der natten til fredag blev begået hærværk mod den jødiske privatskole Carolineskolen på Østerbro i København. Det må alle parter tage afstand fra.

Det siger SF's gruppeformand, Jonas Dahl, til Ritzau.

- Vi bliver nødt til alle sammen - uanset om vi har kristen, muslimsk eller jødisk baggrund - at tage afstand fra de overgreb, der finder sted, hvor det netop bliver etnisk eller religiøst had, som kommer til at gå ud over børn.

- En ting er, at voksne ikke kan enes, men at man på den måde begynder at blande børn ind i en konflikt, det, synes jeg, er dybt beskæmmende, siger han.

Det er nemlig børnene, som freden i fremtiden hviler på, mener SF'eren.

- De børn, der vokser op nu, er dem, som skal lære tolerancen og være i stand til at kunne efterleve den, så vi får mere fred og dybest set ikke fortsætter forhistoriske konflikter, siger Jonas Dahl.

Det var smadrede ruder og graffiti med antijødiske budskaber, der fredag mødte eleverne på Carolineskolen. En udvikling i konflikt langt borte, som kommer noget bag på Jonas Dahl.

- Jeg havde ikke forestillet mig, det kunne ske i Danmark. Jeg er faktisk rystet over, at man på den måde trækker børn ind i en konflikt, de på ingen måder er en part i. Jøder i Danmark er generelt ikke en part i konflikten, der foregår i Israel.

- Derfor håber jeg også, at man kan finde frem til de ansvarlige og give dem en dom på baggrund af det, siger Jonas Dahl.

"Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin", stod der blandt andet skrevet med graffiti på skolens mure.

/ritzau/