SF-bagland: Pak regeringstiden helt væk

SF's deltagelse i regeringen sammen med Socialdemokraterne og De Radikale var "ikke just en gloriøs affære".

Meldingen kommer fra SF Bornholm i forbindelse med partiets landsmøde denne weekend i København.

- Vi skal såmænd nok blive mindet om det i den tilstundende valgkamp, men der er ingen grund til, at vi selv bringer det på bane i en landsmødeudtalelse på tærsklen til en valgkamp.

- Linjerne er et forsøg på at retfærdiggøre fortiden - vi har brug for at rette blikket mod fremtiden, skriver SF Bornholm i et ændringsforslag til landsmødeudtalelsen, hvor der er referencer til SF's kaotiske tid i regeringen.

Over for Ritzau forklarer formanden for SF Bornholm, Lars Jørgensen, sine tanker bag ændringsforslaget.

- Vi bliver ved med at vade rundt i fortiden, og det mener jeg ikke, at vi har behov for, siger han.

SF's tid i regeringen sluttede for lidt over et år siden, da Annette Vilhelmsen hev partiet ud af regeringen og på samme tid gik af som formand som følge af balladen omkring salget af Dong til amerikanske Goldman Sachs.

- Vi skal sætte en streg i sandet og sige, at det der var fortid. Nogle af os kan lide den, andre kan ikke, men det er hamrende ligegyldigt lige nu. Nu handler det om at få vendt Danmark i den rigtige retning, siger Lars Jørgensen.

Hvis SF på et tidspunkt kommer i regering igen - og det sker næppe, selv hvis rød blok vinder det kommende valg - så har SF meget at lære fra partiets første omgang som regeringspartner.

- Vi kommer ikke til at se SF igen skrive under på et regeringsgrundlag, hvor der føres borgerligt økonomisk politik, siger Lars Jørgensen, som mener, at SF især blev most af De Radikale i regeringen.

- Det er ikke mere end et halvt år siden, at vi besluttede os for at sige, at vi får ikke en skid ud af at kaste mudder på hinanden om noget, der er sket.

- Det er det rigtige at gøre. Derfor reagerer jeg på den passage i landsmødeudtalelsen om regeringstiden, for det er for tilbageskuende, siger Lars Jørgensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip