SF: Drop det samtalecirkus med de arbejdsløse

SF vender sig imod beskæftigelsesminister Mette Frederiksens (S) kommende beskæftigelsesreform, når det gælder forslaget om, at arbejdsløse skal til ni samtaler hos deres a-kasse på et halvt år.

- Det er vildt overdrevet at tvinge alle arbejdsløse til ni samtaler på seks måneder. I mange tilfælde vil der være tale om spild af tid, både for den arbejdsløse og for jobcentermedarbejderen.

- Derfor vil jeg opfordre partierne bag den nye beskæftigelsesreform til at droppe idéen om dette omfattende samtalecirkus, siger SF's arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen i en mail til Ritzau.

SF-ordføreren bakker dermed op om den kritik, som fagforbundet HK er kommet med, nu da forslaget til reformen er sendt ud i høring.

Næstformanden for HK, Mette Kindberg, fremhæver blandt andet, at reformen ikke lever op til intentionen om at tage udgangspunkt i, hvad der hjælper den enkelte ledige bedst, når man ser på de mange planlagte samtaler.

- Det er al ære værd, at reformen lægger op til at afskaffe bureaukrati og lægge vægt på den enkelte lediges behov, men tvungne samtaler går stik imod de intentioner. Alle ledige skal presses igennem samme samtaleskabelon uanset hvad, siger Mette Kindberg.

Det er SF's Eigil Andersen enig i.

- I mange samtaler vil der ikke være noget reelt at tale om. Dermed får samtalen ingen værdi. Det eneste resultat vil tit være, at man igen-igen kan sætte et kryds i et skema, hvilket ikke skaffer arbejdsløse i job. Tværtimod er det et kæmpe spild af ressourcer at holde mange unødvendige samtaler, siger han.

Beskæftigelsesreformen rummer andre punkter, som er positive fremskridt, blandt andet at en del ufaglærte får mulighed for at blive faglærte i en arbejdsløshedsperiode. Desuden fjernes en del meningsløs aktivering, mener han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip