SF efterlyser fokus på genoptræning

SF ser gode takter i regeringens udspil på sundhedsområdet, der over de kommende år blandt andet skal øge indsatsen inden for behandling af kræft og folk med kroniske lidelser.

Men der mangler noget, lyder det fra SF's politiske ordfører, Jonas Dahl.

- Der er grund til at rose regeringen for at have fokus på de ældre og for at løfte kræftområdet. Men når det er sagt, så undrer jeg mig over, at man stopper ved hospitalsdøren, siger han og fortsætter:

- Vi har brug for at se på det store problem i sundhedsvæsnet, der handler om, at rigtig mange bliver sendt tidligt hjem fra hospitalerne uden at have fået den nødvendige genoptræning.

Partiet foreslår derfor en decideret genoptræningsgaranti til de ældre.

- Vi ønsker, at man får lavet en genoptræningsgaranti inden for en uge. Det er det, der skal til, hvis vi skal undgå de alt for mange genindlæggelser og svingdørspatienter, og her rammer regeringen ikke skiven med den plan.

Spørgsmål: Og hvad koster det?

- Vi har foreslået, at man prioriterer 15 milliarder kroner mere til de ældre over de kommende år. Vi er nødt til at gøre noget forebyggende, fordi vi ved, at det bliver dyrere, hvis vi ser de samme patienter igen og igen.

Sundhedsvæsnet får fra 2016 et løft på 1,9 milliarder kroner med regeringens plan. Og fra 2016 til 2020 lyder beløbet på 15 milliarder, som SF altså vil doble op med yderligere 15 milliarder kroner til de ældre og genoptræning.

De mange penge skal hentes fra stigningen i den offentlige sektor på 0,6 procent, mens SF også vil hente penge fra de milliarder, som landets kommuner i de senere år ikke har brugt, selvom der var budgetteret med det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip