SF-formand: Jeg har medansvar for nederlag

Skrevet af admin

30/11/2013

Dagens topnyheder

SF's formand, Annette Vilhelmsen, tager sin del af ansvaret for, at kommunalvalget kostede to af tre SF'ere deres plads i byrådet, så der kun er 116 SF'ere tilbage i landets 98 byråd.

Det siger hun efter en "ærlig og fin" debat lørdag på Christiansborg med godt 200 partifæller fra SF's kontaktudvalg. Forleden mødte Annette Vilhelmsen SF's landsledelse.

- Når man er partiformand, så har man sin del af ansvaret. Selvfølgelig har jeg også det. Fakta er, at vi er gået tilbage. Virkeligheden er, at vi vil være med til at skabe forandringer fremadrettet på baggrund af vores gode SF-holdninger.

- Det skal vi gøre på vores politik, siger Annette Vilhelmsen

Hun mener, at det dårlige kommunalvalg delvis skyldes SF's store nedgang på landsplan.

- Det skal vi slet ikke bortforklare. Generelt er der ikke så stor tillid til os. Det skal vi være de første til at gå ud at arbejde med, siger Annette Vilhelmsen.

Hun peger på et par turbulente år, hvor hun først slog sundhedsminister Astrid Krag som afløser for Villy Søvndal.

Så gik profiler som skatteminister Thor Möger Pedersen, næstformand Mattias Tesfaye og politisk ordfører Jesper Petersen til Socialdemokraterne.

SF må skærpe profilen i regeringen med Socialdemokraterne og De Radikale, fastslår Annette Vilhelmsen.

- Det er da helt klart. Vi skal ikke bruge så meget tid på at drøfte rundt om SF. Jeg vil gerne tale om politik, siger hun.

Annette Vilhelmsen vil i satspuljen hjælpe hjemløse og narkomaner, via finansloven sikre en grøn udvikling gennem den grønne fond samt hjælpe sindslidende lokalt med flere penge til psykiatrien.

- Jeg sidder med en milliard på ældreområdet. Hvordan kan jeg omsætte den ved at sikre faglighed og værdighed, siger hun.

/ritzau/