SF-formand tager hele æren for dagpengeløsningen

admin

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Et år efter formandsskiftet i SF erklærer partiformand Annette Vilhelmsen (SF), at hun er lykkedes med at "udfordre" regeringsgrundlaget, som hun lovede sit bagland i formandskampen.

Hendes opfattelse af partiets indflydelse står i stærk kontrast til en ny måling foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Jyllands-Posten.

Her svarer næsten hver tredje vælger, at SF har fået mindre indflydelse i regeringen, siden den nuværende socialminister overtog formandsposten for præcis et år siden.

Vilhelmsen tager direkte æren for løsningen til de udfaldstruede dagpengemodtagere.

- Det lykkedes i foråret, hvor vi tog fat i dagpengene. Jeg gjorde det selv i min 1. maj-tale. Det betød faktisk, at vi fik lavet en anden indfasning af dagpengereformen, siger hun til Jyllands-Posten og fremhæver også togfonden som et eksempel på SF's indflydelse.

Det er usædvanligt, at et enkelt regeringsparti tager hele æren for et så stort initiativ som dagpengeløsningen.

Vilhelmsen fremhæver også togfonden, som et eksempel på, at SF har noget at sige i regeringen. Fonden betyder, at penge fra oliebeskatning går til hurtigere togdrift.

- Der har heller ikke stået noget om en togfond i regeringsgrundlaget. Det er da en fantastisk aftale, som Holger (Holger K. Nielsen, red.) har forhandlet hjem, siger Annette Vilhelmsen til avisen.

/ritzau/