SF: Hårdt at klandre regeringen for politiets smøl

Venstre og Dansk Folkeparti skyder forbi målet, når partiernes retsordførere langer ud efter regeringen, efter det er kommet frem, at politiet var for langsomme til at etablere bevogtning ved en jødisk konfirmationsfest i København.

Det mener formand for Folketingets Retsudvalg og retsordfører i SF, Karina Lorentzen Dehnhardt.

Ifølge en 140 sider lang redegørelse om forløbet omkring terrorangrebet i København i februar, som Rigspolitiet redegjorde for i går, gik der knap fire timer fra det første skyderi ved Krudttønden til betjente var på plads ved synagogen i Krystalgade.

- Der er ingen tvivl om, at politiet kom for sent til stede ved synagogen, men det kan man næppe klandre regeringen for, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Dermed afviser hun den kritik, som Venstre og Dansk Folkeparti har rejst af regeringen i kølvandet på redegørelsen.

Her mener partierne, at regeringen bør påtage sig ansvaret for, at politiet rykkede for langsomt ud frem for alene at klandre PET, hvis hidtidige chef Jens Madsen fratrådte onsdag kort tid før redegørelsen blev offentliggjort.

- Af redegørelsen fremgår det jo netop, at regeringen var i god tro og havde fået upræcise oplysninger om tidsforløbet fra politiet, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Dansk Folkeparti har ønsket en såkaldt "næse" tildelt regeringen i sagen, men umiddelbart er der ikke flertal i Folketinget for et sådant skridt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip