SF: Hjerteligt tillykke til Fimm

SF´s integrations- og udlændingeordfører, Karina Lorentzen, er tilfreds med, at Vestre Landsret har stadfæstet beslutningen om at den seksårige thailandske dreng Fimm fra Vamdrup får lov at blive i Danmark.

Tirsdag formiddag besluttede Vestre Landsret at stadfæste dommen fra byretten i Kolding, sådan at Fimm nu kan blive hos sin stedfar Ole Heegaard i Vamdrup. Sagen var anket til landsretten af Udlændingenævnet.

Karina Lorentzen har ikke tidligere ville kommentere selve sagen, da Folketinget normalt er tilbageholdende med at kommentere på sager, der verserer ved domstolene for ikke at påvirke sagens udfald:

- Der skal ikke være tvivl om, at jeg glæder mig på familiens vegne og jeg kan godt sætte mig ind i hvilken belastning, det har måttet være for dem. Derfor har jeg hele tiden fulgt sagen på sidelinjen og jeg er glad for at der er sat et positivt punktum her, siger hun.

Karina Lorentzen mener desuden, at det er godt, at sagen nu er afprøvet ved flere instanser. Det er første gang, at retten tager stilling til en sag, hvor den biologiske forælder rejser hjem til sit oprindelsesland og efterlader et barn hos en stedforældre. Sagens udfald  får derfor betydning for andre, fremtidige sager.

- Sagen er meget principiel og enestående, fordi vi aldrig er stødt på en lignende sag. Det er godt, at den nu på familiens initiativ er blevet afprøvet. Jeg synes, det er fantastisk, at man i Danmark har en adgang til at prøve sin ret og få ret. Jeg ønsker Fimm og hans stedfar hjerteligt tillykke, slutter Karina Lorentzen.

 

Dagens Gossip