SF holder hastemøde om Dong-salg onsdag

SF's landsledelse og partiets folketingsmedlemmer er indkaldt til et ekstraordinært møde onsdag for at diskutere Dong-aftalen.

På mødet skal SF'erne også diskutere, om partiet overhovedet skal fortsætte i regeringen, siger SF's folketingsmedlem Karsten Hønge til Ritzau.

- Vi skal have en grundig diskussion om SF's position. Både hvad angår salget af Dong, men også SF's position i det hele taget.

Spørgsmål: Skal regeringsdeltagelsen tages op?

- Ja, det synes jeg.

Aftalen om at sælge en ejerandel i Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs er de seneste dage blevet mødt med hård kritik fra SF's bagland.

Efter et gruppemøde tirsdag ville SF-formand Annette Vilhelmsen heller ikke svare klart på, om hun havde en enig folketingsgruppe bag sig i sin opbakning til Dong-aftalen.

- Nu forstår jeg ikke lige det der med en enig folketingsgruppe. Vi har haft en drøftelse her på vores møde. Det har vi jævnligt. Og der er ikke tale om nogen form for indstilling, der er tale om en meget seriøs drøftelse, siger Vilhelmsen.

Spørgsmål: Er det en samlet gruppe, der kan bakke op om aftalen?

- Vi har haft en rigtig god drøftelse i gruppen, det har vi også tradition for. Og det er sådan set noget, der foregår internt på vores møde, lød det fra Vilhelmsen.

Det hasteindkaldte møde i SF kommer forud for at Folketingets Finansudvalg efter planen skal godkende Dong-aftalen på torsdag.

SF's politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, ønsker under en pause fra samrådet med finansminister Bjarne Corydon (S) om netop Dong-salget ikke at kommentere det hasteindkaldte møde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip