SF kalder aktindsigt i landbrugssag for mørklægning

SF's miljø- og retsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, kalder ministeriernes overstregede aktindsigter til Berlingske i forbindelse med den omstridte landbrugspakke for "koordineret mørklægning".

- Man kan tydeligt se på aktindsigterne, at flere ministerier har koordineret mørklægningen, fordi de har overstreget de samme ting, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Berlingske skriver, at flere ministerier i udleverede aktindsigter har forsøgt at hemmeligholde en lang række centrale oplysninger om blå bloks landbrugspakke over for offentligheden.

Flere eksperter kalder det i avisen for brud på offentlighedsloven.

- Én ting er hele diskussionen omkring offentlighedsloven. Men når man hemmeligholder ting, som offentligheden og Folketinget burde havde vidst, så er man gået alt, alt for langt. Sagen stinker langt væk, siger Lisbeth Bech Poulsen.

- Vi har brug for, at regeringen overholder loven og giver borgerne de oplysninger, som der er dækning for i offentlighedsloven. Det er meget, meget alvorligt.

Regeringen har tidligere modtaget skarp kritik i form af en såkaldt næse for sin håndtering af sagen om landbrugspakken.

Næsen blev givet af Dansk Folkeparti, Konservative og rød blok.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip