SF kalder millionbevilling til Skat for kortsigtet

SF bakker ikke umiddelbart op om regeringens forslag om at tilføre Skat 425 millioner kroner, der skal forbedre sagsbehandlingstiden for klagesager fra boligejere.

Pengene løser ikke de langsigtede problemer i Skat, og det er i højere grad nødvendigt at diskutere, hvordan man styrker skatteinddrivelsen hos Skat.

Sådan lyder meldingen fra SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

- For det første undrer det mig, at man bare sådan lige kan finde knap en halv milliard kroner fra regeringens side, siger hun.

- Desuden vil jeg gerne diskutere inddrivelse hos Skat med Morten Østergaard (skatteminister red.), da vi ved, at der er en masse skat, der ikke bliver inddrevet, som ellers kunne være med til at finansiere klagesystemet, siger hun.

De 425 millioner kroner skal ifølge regeringens forslag gå til at ansætte 300 personer i Skat og Skatteankestyrelsen.

De skal sikre en hurtigere behandling af klager fra boligejere, der mener at have krav på fradrag for forbedringer, de har gennemført på deres grund. Disse fradrag gled ud af Skats systemer i 00'erne som følge af fejl i systemerne.

Lisbeth Bech Poulsen mener, at de 425 millioner kroner kun vil fjerne den nuværende sagspukkel, og at lignende problemer vil opstå igen.

- Selvfølgelig skal man se på antallet af klagesager i Skat, men det hele virker lidt rodet. Vi er i højere grad nødt til at se mere på, hvordan vi kan sikre et ordentligt skattesystem lang tid ud i fremtiden, siger hun.

- Vi kan ikke gå og bruge en halv milliard igen og igen, siger hun.

Lisbeth Bech Poulsen peger derudover på, at det igen bør diskuteres, om de besparelser, som de borgerlige tidligere har gennemført i Skat, har været for voldsomme.

De 425 millioner kroner indgår i regeringens finanslovforslag for 2015.

/ritzau/

 

Dagens Gossip