SF kræver Datatilsynet ind i sag om læk af cpr

Datatilsynet skal ind i sagen om masse-lækagen af 900.000 danskeres cpr-numre, der er sket via CPR-kontoret under Økonomi- og indenrigsministeriet onsdag.

Og de berørte danskere - der alle har det til fælles, at de ikke ønsker adresserede reklamer - skal nu have besked om konsekvenserne af folke-lækagen, mener SF's retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt.

- Jeg vil kraftigt opfordre til, at ministeriet underretter de pågældende, som er blevet berørt og med en vejledning om, hvad det har af betydning for den enkelte, siger hun.

- Man bliver mere og mere i tvivl om datasikkerheden, når centrale myndigheders samarbejdspartnere kan begå så store fejl og lække så mange danskeres cpr-numre. Det er virkeligt pinligt og utilfredsstillende overfor de berørte, siger Karina Lorentzen.

Hun henviser til, at det er firmaet CSC, der ifølge CPR-kontoret er ansvarlig for, at fejlen kunne opstå.

- Vi skal have en grundlæggende tillid til, at vores oplysninger håndteres fornuftigt. Derfor forventer jeg, at det indgår i ministeriets overvejelser, om CSC er den rette til at håndtere vores vigtige oplysninger, siger hun og fortsætter:

- Og personligt er jeg tilhænger af, at Datatilsynet skal kunne udskrive store bøder, når der er sjusket med datasikkerhed, for penge er et sprog, man forstår ude i virksomheder og organisationer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip