SF kræver hårdere straffe til skattesnydere

13/04/2016 06:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Straffen for at snyde i skat skal være langt hårdere end nu, og det skal være nemmere at sende den slags kriminelle bag tremmer.

Det mener SF, som dog først ønsker strengere straffe indført fra 1. januar 2017.

Ved at vente til årsskiftet får skattesvindlere et incitament til at melde sig under de nuværende straffebestemmelser og virke som et tidsbestemt frit lejde, men uden at man skal give straffrihed til skattesnydere, mener SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen,.

- Der er al mulig grund til at tro, at strengere straffe virker mod økonomisk kriminalitet. Skatteunddragelse sker jo med hjælp af højt betalte rådgivere, der uden tvivl også orienterer om risikoen for at blive opdaget og straffet, skriver hun i en e-mail til Ritzau.

Konkret foreslår SF, at straffen for den form for skattetænkning, der er kommet for dagen i forbindelse med den såkaldte Panama-sag, bliver fordoblet.

Ved at placere penge i et selskab i Panama, eller andre skattely, forsøger velhavere i visse tilfælde at slippe uden om at betale skat i deres hjemlande.

SF vil også tilføre Skat 20 ekstra medarbejdere, der skal granske de mange dokumenter fra Panama-lækket for at finde sager, der eventuelt er relevante for de danske myndigheder.

Desuden vil SF have "fuld skrue" på det internationale samarbejde mod skattely.

- Danmark skal arbejde for, at der ikke lægges fingre imellem. Der skal anvendes alle former for økonomiske sanktioner mod lande, der snylter på verdenssamfundet ved at ikke være med, hedder det i partiets udspil.

Det nye udspil fra partiet bygger videre på forslag, som SF præsenterede i 2014.

/ritzau/