SF kræver svar i sag om PET og prostituerede

Den tidligere PET-agent Morten Storms påstande om, at PET-folk har brugt skattekroner på stripklubber og på at købe prostituerede på rejser, havner nu på justitsminister Karen Hækkerups (S) bord.

SF kræver en redegørelse efter de alvorlige anklager, der bliver fremsat i bogen "Morten Storm - my life inside al-Qaeda". Bogen er skrevet af to CNN-journalister, skriver metroxpress.

- Det er total uforeneligt med rejser for det offentlige, at man køber sex. Og man må da slet ikke bruge statens penge på det - det må ministeren nu redegøre for, siger retsordfører Karina Lorentzen (SF) til metroxpress.

I bogen fortæller Morten Storm, der hævder, at han var agent for PET fra 2006 til 2012, at han var med på rejser i Barcelona, Bangkok og Lissabon med PET-agenter, hvor han hver gang så dem købe prostituerede.

Over for metroxpress uddyber han:

- Men jeg har faktisk også været på stripklubber og bordeller med PET-agenter i Jakarta og Nairobi før missioner. Hver gang har de betalt med kontanter eller deres firmakreditkort i Mola Consult, et PET-dækfirma, der altså er brugt til at købe prostituerede for skattepenge.

- Jeg var ærligt talt chokeret, fordi de var politifolk med diplomatpas, siger Morten Storm.

Også Venstres Preben Bang Henriksen forventer, at ministeren "tager affære, hvis der er noget om snakken".

Tidligere operativ PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen skriver i en e-mail til metroxpress, at han aldrig har været så rystet i sine 41 år i politiet, hvis der er hold i påstandene.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra justitsministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip