SF: Kun De Radikale blokerer for dagpengeløsning

SF's formand og tidligere regeringsmedlem, Pia Olsen Dyhr, formulerer nu ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten fredag direkte det, som en lang række socialdemokrater gennem længere tid har udtrykt uden for citat om problemerne med dagpengereformen:

- Det, der blokerer for, at vi får fundet en løsning, er De Radikale. Jeg er ikke i tvivl om, at der er store dele af Socialdemokraterne, der gerne ser en løsning på det her problem, siger Pia Olsen Dyhr og tilføjer:

- Vi stemte imod i 2010. Siden har vi prøvet at arbejde med spørgsmålet. Det gjorde vi også, mens vi var i regering. Der var så bare ét parti, der ikke ville være med til at se på det.

I et dobbeltinterview med Kristian Thulesen Dahl roser Pia Olsen Dyhr DF’s leder for at "være blevet klogere". Thulesen var med til at opfinde reformen, men støtter nu justeringer.

Han erkender samtidig, at han i 2010 skulle have sikret sig mod den meget hårde indfasning af reformen. Flere end 40.000 har mistet dagpengene. Forventningen var 2000-4000.

- Vi burde have forpligtet forligspartierne til at lave en indfasning, der passede med den aktuelle økonomiske udvikling. Det er en erfaring, som vi er blevet rigere, siger han til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen vil ikke direkte svare på, om det er De Radikale, der blokerer for en ændring.

- Efter valget var der flertal for dagpengereformen, og derfor stod den ikke til at ændre. Det blev aftalt ved regeringsdannelsen, og Socialdemokraterne løber ikke fra aftaler, siger Jesper Petersen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip