SF: Lavere ydelse til flygtninge kan skabe store ghettoer

Hvis regeringen kommer igennem med sit forslag om at udvide antallet af flygtninge, der modtager en reduceret kontanthjælp, kan det tvinge kommunerne til at samle flygtninge i store ghettoer.

Det mener SF's integrationsordfører, Jacob Mark.

Han henviser til de høringssvar, der er kommet fra nødhjælpsorganisationerne og flere store kommuner i forbindelse med regeringens lovforslag om integrationsydelser, der tirsdag skal behandles i Folketinget.

- I forvejen får flygtninge ikke meget at leve for, men når man så fra den ene dag til den anden halverer deres levegrundlag, så kan det have forfærdelige konsekvenser. Regeringen kalder ydelsen for integrationsydelse, men den har den stik modsatte effekt. Den vil føre til mere fattigdom, siger Jakob Mark i en skriftlig meddelelse.

SF-ordføreren vil på den baggrund have integrationsminister Inger Støjberg (V) i samråd.

Her skal hun gøre rede for, hvordan regeringen vil sikre, at kommunerne kan løse opgaven med at give flygtninge et hjem og "et værdigt liv".

- Vi er nødt til at hive ministeren i samråd. Det kan simpelthen ikke passe, at ministeren kan leve med øget fattigdom, og ministeren er også nødt til at give nogle svar på, hvordan kommunerne skal løse det her problem, siger Jakob Mark.

- I forvejen kan kommunerne jo ikke finde boliger, der er billige nok, til at flygtninge har råd til dem. Med den nye ydelse bliver det jo en helt umulig opgave, og jeg frygter, at kommunerne ser sig nødsaget til at samle flygtningene i store ghettoer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip