SF: Lavtlønnede udenlandske chauffører skal væk fra vejene

Det skal være slut med at have rumænske chauffører til at køre danske lastbiler til en løn på 8000 til 14.000 kroner om måneden.

Det mener SF, der går til finanslovforhandlinger med et ønske om at ændre godskørselsloven, skriver Avisen.dk.

Loven har været særligt aktuel i år på grund af striden mellem 3F og vognmanden Kim Johansen. Kim Johansen har op mod 700 estiske og rumænske chauffører til at køre sine 300 danske lastbiler.

Som loven er nu, er det ikke ulovligt. Det, mener SF, er et hul, der skal lukkes.

Forslaget er et af 14 tiltag mod social dumping, som SF vil forhandle med regeringen om.

- Vi vil gøre endnu mere for at bekæmpe social dumping. Det er uholdbart, at billig arbejdskraft underminerer danske lønmodtageres job og danske virksomheder, siger Eigil Andersen, der er arbejdsmarkedsordfører for SF, til Avisen.dk.

Vognmanden Kim Johansen har ellers Arbejdsrettens ord for, at det ikke er ulovligt for ham at udstationere udenlandske chauffører fra hans egne datterselskaber og lade dem køre danske lastbiler.

Siden regeringen tiltrådte i 2011 har der været tradition for, at der bliver lavet aftaler om tiltag mod social dumping i forbindelse med finanslovforhandlingerne.

Enhedslisten møder også med 10 forslag inden for det område.

Blandt SF's øvrige 13 forslag ligger en forhøjelse af budgettet til Rigspolitiets tungvognscentre fra 17 til 25 millioner. Pengene skal bruges til mere kontrol af blandt andet cabotage og snyd med kørehviletid.

3F har selv i væsentlig grad været inde over forslaget om ændring af godskørselsloven.

Formand for 3F's Transportgruppe, Jan Villadsen, glæder sig over SF's indspark.

- 3F mener allerede, at det, der sker, ikke er lovligt. Men når nogen fortolker reglerne anderledes, er der brug for en præcisering. Og hvis virksomhederne stadig ikke retter ind, er der brug for at kunne tage deres tilladelser til at køre, siger han til Avisen.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip