SF og EL vrede over IT-fejl: Manglende dagpengetal er grotesk og problematisk

Det er kritisk, at man midt i en valgkamp ikke kan få de reelle tal for, hvor mange personer der er faldet ud af dagpengesystemet.

Både SF og Enhedslisten kritiserer i hårde vendinger, at en it-fejl i kommunerne har ført til store problemer med at registrere de pågældende personer, fordi den politiske debat dermed foregår på et forkert grundlag.

- Jeg synes, at det er grotesk, at offentliggørelsen af de nye tal er blevet skudt igen og igen. Vi står midt i en valgkamp, hvor dagpenge er et af de mest debatterede emner. Vi skal have de tal frem i lyset så hurtigt som muligt, siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, i en skriftlig kommentar.

Også hos Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt Nielsen, vækker afsløringen harme.

- Det er da et kæmpe problem, at de seneste tal for konsekvenserne af VKO's dagpengereform ikke er kendte. Det er jo en debat, som i den grad står højt på dagsordenen hos danskerne, siger hun i en skriftlig udtalelse.

Det er Jyllands-Posten, som onsdag afdækker, at it-vanskeligheder betyder, at de månedlige statistikker om de arbejdsløses skæbner ikke er blevet opdateret siden november sidste år.

- Det virker meget mærkeligt, at en it-fejl kan tage så lang tid at fikse. Ikke mindst på et så centralt arbejdsmarkedspolitisk område, siger Pia Olsen Dyhr og uddyber:

- Kunne man forestille sig, at der i flere måneder for eksempel ikke havde været opdaterede tal på antallet af asylansøgere eller andre centrale tal i den politiske debat. Nej vel? Så lad os få tallene frem nu.

A-kassernes brancheorganisation advarer ifølge Jyllands-Posten om alvorlige mørketal, når det gælder antallet, der er faldet ud af dagpengesystemet.

Og det er ikke kun venstrefløjen, der harcelerer over fejlen. Også DF og Venstre kalder forsinkelsen uacceptabel.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) afviser kritikken og understreger, at fejlen er teknisk.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip