SF om terrorforhandlinger: Brug for her-og-nu-indsats

Der er fortsat ikke indgået en aftale om en antiterrorpakke, efter at Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og SF onsdag aften har forladt forhandlingerne i Justitsministeriet.

Og for SF's retsordfører, Karina Lorentzen, kommer det som en ærgrelse, at partierne ikke er nået til enighed, selv om de har forhandlet siden sidste uge.

- Det er vigtigt, at der findes penge til politiets overarbejde efter angrebet i København, at det forhøjede beredskab kan betales, og at der ikke opstår tvivl om jødernes sikkerhed.

- Derfor skal vi som minimum have landet en aftale, der sikrer her-og-nu-indsatsen, siger Karina Lorentzen i en skriftlig kommentar.

Regeringens antiterrorudspil indeholder 12 punkter, der skal forbedre sikkerheden i Danmark.

Udspillet skal ifølge justitsminister Mette Frederiksen (S) sikre en generel styrkelse af politiet og terrorberedskabet. Samtidig skal de initiativer, regeringen har lagt frem for at styrke politiets terrorbekæmpelse, ikke finansieres af politiets budgetter.

- Justitsministeren har været meget fremkommelig og lagt nogle af de ting på bordet, vi var optaget af, siger Karina Lorentzen.

Retsordføreren nævner blandt andet en forsikring om penge til sørge for jødernes sikkerhed, og at der vil blive mulighed for nye initiativer, når der er samlet viden om angrebet i København.

- Og ikke mindst er der også lagt en garanti på bordet om, at der er tale om nye penge, sådan at politiets almindelige kriminalitetsbekæmpelse ikke berøres, påpeger Karina Lorentzen.

Udspillet er regeringens svar på de angreb, der ramte København sidste måned, hvor to civile blev dræbt og seks politifolk såret.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip