SF om V-integrationsudspil: Råd er bedre end regning

Venstre har ramt rigtigt i dele af sit integrationsudspil, men andre steder skyder partiet forbi målet, mener SF.

For mens Venstre vil belønne de kommuner, der bliver bedre til at integrere indvandrere, med flere penge og straffe de dårligste kommuner, vil SF hellere sende rejsehold end regninger, lyder det fra partiets integrationsordfører, Karina Lorentzen.

- Jeg vil give Venstre ret så langt, at der virkelig er stor forskel på, hvordan kommunerne løfter opgaven med integration. Noget af det handler helt sikkert om at gøre det bedre, mens andet handler om forhold, kommunerne ikke selv kan påvirke.

- Det kan være, hvor mange ufaglærte arbejdspladser der findes i en kommune, og som jo typisk er der, hvor flygtninge kan gøre sig gældende, siger Karina Lorentzen i en skriftlig kommentar.

Venstres integrationsudspil lægger op til både gulerod og pisk til kommuner. Om de belønnes eller straffes afgøres ud fra, hvor gode de er til at få indvandrere i arbejde eller uddannelse.

- Jeg tror aldrig, at det bliver millimeterretfærdighed, men princippet er, at en kommune bliver præmieret, hvis den får én procent flere indvandrere i uddannelse eller arbejde, og det er ligegyldigt, om det er i Billund eller Odense, siger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, til Berlingske.

Pengene skal hentes ved at sløjfe 16 statslige puljer, som alle kommuner i dag har mulighed for at søge midler fra.

Det er eksempelvis puljer til at fremme unges mentale sundhed eller klippekort til ekstra hjemmehjælp.

Men i stedet for økonomiske pisk skal kommunerne have hjælp, siger Karina Lorentzen.

- SF vil hellere satse på et rejsehold, som hjælper de kommuner, som bør gøre det bedre. Det skal hjælpe med at få overblik over indsatsen og råd til, hvordan den kan forbedres. Den håndsrækning vil vi hellere give kommunerne end at svinge pisken, siger hun.

/ritzau/

.

Dagens Gossip