SF: Regeringens klima-besparelser er katastrofale

- Katastrofal.

Sådan karakteriserer SF-formand Pia Olsen Dyhr Venstre-regeringens forslag til en finanslov for næste år, og dermed kan man - hvilket vel ikke kommer bag på ret mange - efter alt at dømme godt afskrive SF som del af en samlet finanslov med regeringen.

- Vi vil gerne udvikle velfærdssamfundet i stedet for at afvikle det, som regeringen lægger op til. Det er de fattige børnefamilier, der kommer til at betale for rige arvinger og besparelser på uddannelse, klima og velfærd, siger Pia Olsen Dyhr.

- Jeg synes, at det ser meget svært ud med de besparelser på børneområdet og på miljø og klima, der er katastrofale på det grønne område.

Til gengæld går SF efter enkelte delaftaler med regeringen blandt andet om et nyt politiforlig, siger Pia Olsen Dyhr.

Og så skal der sættes punktum for en aftale, som SF allerede har indgået med regeringen, og som nu blot skal konkretiseres - og ikke mindst finansieres - under forhandlingerne - nemlig boligjobordningen.

Den aftale indgik SF med regeringen på dens første dag efter magtovertagelsen, efter at partiet fik et løfte om, at den fra næste år skal have et grønt klima-sigte.

Og så vil SF ind og snakke dagpenge med regeringen. Det sker, efter at Socialdemokraterne torsdag overraskende meldte ud, at man nu vil bruge flere penge på området.

Det har SF længe talt for, men de penge skal naturligvis findes et sted, hvis det er der, den ender.

Spørgsmål: Kan SF være med, hvis det blandt andet er uddannelse, forskning og udviklingsbistand, der skal betale for en dagpengeløsning?

- SF kommer ikke til at tage penge fra udviklingsbistanden for at gavne dagpengemodtagere. Der er ingen grund til at tage fra fattige for at give det til nogle andre, der har det skidt, siger Pia Olsen Dyhr.

/ritzau/

 

Dagens Gossip