SF: Staten skal ikke overtage adoption af børn

Hverken SF eller De Konservative støtter et forslag om at inddrage adoptionsbureauet AC Børnehjælps godkendelse.

Venstres socialordfører Eyvind Vesselboe kalder mandag socialminister Annette Vilhelmsen (SF) i samråd, og han mener, at AC Børnehjælp bør miste sin godkendelse.

AC Børnehjælp fik i en tilsynsrapport fra 2013 skarpe anmærkninger for at have rod i økonomien.

Men allerede i 2012 konstaterede Ankestyrelsen, som fører tilsyn med de to organisationer, der formidler udenlandske adoptivbørn til danske forældre, at der også var fejl på fejl i selve sagsbehandlingen.

- Vi er vrede og utilfredse med den måde, AC har håndteret de konkrete sager og den generelle måde at arbejde på. AC skal bevise, at de har ryddet fuldstændigt op og sagsbehandlingen foregår ordentligt, siger Anne Baastrup.

Tilsynet med AC Børnehjælp er efter kritikken skærpet.

Eyvind Vesselboe efterlyser et helt nyt system for adoptioner.

- Der bliver jo ved at komme ting frem, som ikke fungerer med de private organisationer, siger han til Politiken.

Også rets- og socialordfører Pernille Skipper (EL) mener, at det er utrolig vigtigt at overveje, om man skal anvende private organisationer ved adoption.

Alle gode idéer er velkomne. Men det er en dårlig idé, at staten overtager adoptioner, mener Anne Baastrup.

- Det er ikke min erfaring, at staten er rigtig god til at administrere på den måde. Jeg synes, at vi skylder de børn, der skal adopteres og de forældre, der vil adoptere og de lande vi samarbejder med, at vi tænker os rigtig godt om, siger hun.

I Det Konservative Folkeparti er der fuld tillid til, at AC Børnehjælp har fået styr over sagerne.

- Vi ser ingen grund til yderligere indgreb, og vi er tilfredse med den gennemgang af adoptionsreglerne, som den tidligere socialminister har sat i gang, siger socialordfører Brian Mikkelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip