SF stemmer fuldtonet ja til Dong-aftale

Skrevet af admin

30/01/2014

Dagens topnyheder

SF stemmer et "fuldtonet ja" til aftalen om at sælge 19 procent af Dong Energy til investeringsgiganten Goldman Sachs.

Sådan lyder det fra SF's nye finansordfører, Steen Gade, der i al hast har fået posten, efter at hans forgænger, Lisbeth Bech Poulsen, ikke kunne få sig selv til at stemme for aftalen.

- Det er et fuldtonet ja, fastslår Steen Gade forud for torsdagens afstemning i Folketingets Finansudvalg, hvor aftalen - i form af et såkaldt aktstykke - formelt skal stemmes igennem.

Dong-aftalen har fået SF til at kollapse. På et flere timer langt krisemøde fik folketingsgruppen med Annette Vilhelmsen i spidsen først partiets indflydelsesrige landsledelses blå stempel til at acceptere Dong-aftalen.

Men det gjorde flere folketingsmedlemmer så ophidsede, at flere - herunder politisk ordfører og finansordfører Lisbeth Bech Poulsen - trak sig i protest.

Men nu går den tidligere energiordfører Steen Gade altså ind og siger ja til aftalen.

- Det har været helt underprioriteret, at det her handler om at sikre en statsejet virksomheds fremtid. En virksomhed, der er trængt økonomisk, hvor vi skaffer kapital, siger SF-veteranen.

- Som socialist er man grundlæggende interesseret i, at en statsejet virksomhed kommer på fode, lyder Steen Gades begrundelse for at give grønt lys for kapitaludvidelsen i Dong.

/ritzau/