SF stemmer fuldtonet ja til Dong-aftale

SF stemmer et "fuldtonet ja" til aftalen om at sælge 19 procent af Dong Energy til investeringsgiganten Goldman Sachs.

Sådan lyder det fra SF's nye finansordfører, Steen Gade, der i al hast har fået posten, efter at hans forgænger, Lisbeth Bech Poulsen, ikke kunne få sig selv til at stemme for aftalen.

- Det er et fuldtonet ja, fastslår Steen Gade forud for torsdagens afstemning i Folketingets Finansudvalg, hvor aftalen - i form af et såkaldt aktstykke - formelt skal stemmes igennem.

Dong-aftalen har fået SF til at kollapse. På et flere timer langt krisemøde fik folketingsgruppen med Annette Vilhelmsen i spidsen først partiets indflydelsesrige landsledelses blå stempel til at acceptere Dong-aftalen.

Men det gjorde flere folketingsmedlemmer så ophidsede, at flere - herunder politisk ordfører og finansordfører Lisbeth Bech Poulsen - trak sig i protest.

Men nu går den tidligere energiordfører Steen Gade altså ind og siger ja til aftalen.

- Det har været helt underprioriteret, at det her handler om at sikre en statsejet virksomheds fremtid. En virksomhed, der er trængt økonomisk, hvor vi skaffer kapital, siger SF-veteranen.

- Som socialist er man grundlæggende interesseret i, at en statsejet virksomhed kommer på fode, lyder Steen Gades begrundelse for at give grønt lys for kapitaludvidelsen i Dong.

/ritzau/

 

Dagens Gossip