SF: Thorning er forkert på den om klimapakke

Mens statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) erklærer sig tilfreds med nattens omfattende EU-aftale om klima og energi på topmødet i Bruxelles, ruller kritikken dagen derpå ind fra mange sider.

Den tidligere regeringspartner SF mener, at statsministeren ikke har ret, når hun "taler resultatet op og kalder det en ambitiøs aftale".

- Det er ikke længere nok at glæde sig over, at der bare kommer en aftale ud af klimaforhandlinger. For vedvarende energi og energieffektiviseringer er resultatet foruroligende tæt på ’"business as usual", siger klima- og energiordfører Steen Gade.

På begge områder besluttede EU's ledere et mål på 27 procent i 2030 - en svækkelse af udspillet på 30 procent. CO2-udslippet skal skæres "mindst 40 procent". Men skal vi nå målet om at holde global opvarmning under to grader, må EU's 2030-mål laves om, mener Gade.

Gruppen af socialister og socialdemokrater i EU-Parlamentet - S&D - er også skuffet over resultatet, siger næstformanden, Kathleen Van Brempt.

- Aftalen udvandede den i forvejen konservative vedtagelse i Europaparlamentet i marts. Vi i S&D ønskede en CO2-reduktion på 50 procent, 45 procent vedvarende energi og 40 procent energieffektivitet, siger hun.

Sammenslutningen Glass for Europe, der repræsenterer producenter af glas til bygninger, biler og solenergi, kalder målet om 27 procents energieffektivisering "meningsløst". Alene i byggesektoren kan der skæres 50-60 procent af energiforbruget, påpeger Glass for Europe.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip