SF til S: Penge bør gå til velfærd - ikke skattelettelser

SF savner en klar melding fra Socialdemokraterne, om hvordan det er, partiet vil skabe vækst i samfundet.

For hvis Socialdemokraterne ser lettelser af selskabsskatten i fremtiden, så er det ikke noget, der får SF's støtte, lyder det fra partiets formand, Pia Olsen Dyhr.

- Hvis der er råd til det, men ikke til flere pædagoger til vores børn og en dagpengeløsning, så er det en helt forkert prioritering, som SF ikke kan bakke op om, skriver Pia Olsen Dyhr i en kommentar til Socialdemokraternes økonomiske plan.

Socialdemokraterne lægger op i et nyt udspil op til en vækst i de offentlige udgifter på 0,6 procent frem til 2025.

Under overskriften "En god økonomi kommer ikke af sig selv" lægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) samtidig op til nye, årlige vækstinitiativer og brede forlig om den økonomiske politik, hvis hun bliver statsminister efter valget.

- S har fremlagt en plan, der viser et godt alternativ til de borgerliges nulvækst og nedskæringer på velfærden. Når det er sagt, så er det afgørende jo, at vi faktisk bruger alle pengene på at investere i velfærd, siger Pia Olsen Dyhr.

- Vi skal undgå at klatte penge væk på skattelettelser til de rigeste, som Venstre - men også Radikale - lægger op til, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip