SF: Uforpligtende elbils-forslag fra regeringen

Hvor skal pengene komme fra?

Sådan lyder spørgsmålet fra SF's skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, efter, at skatteminister Benny Engelbrecht (S) har meldt ud, at regeringen vil forlænge el- og brintbilernes afgiftsfritagelse, så det også gælder i 2016.

Herefter vil afgifterne kun stige gradvist - en øvelse, der forventes at koste omkring 450 millioner kroner.

Og de penge er der foreløbig ikke anvist finansiering for, fordi regeringen vil skaffe pengene på finansloven for næste år - altså efter det kommende valg.

- Det her er jo totalt uforpligtende og en kortvarig løsning. Vi vil finde pengene indenfor en omlægning af bilafgifterne – ikke tage dem fra skoler og ældrepleje i næste års finanslov, siger SF's skatteordfører.

- Vi bør finde en løsning nu. Hele elbilmarkedet risikerer at fryse til. Skatteministerens udmelding er jo ikke en garanti? Hvad sker det, hvis højrefløjen vinder valget, spørger hun.

Nogle mere positive toner lyder fra Enhedslisten, der dog heller ikke giver regeringen mange stilpoint, når det kommer til forløbet forud for udmeldingen om afgiftsfritagelsen.

- Det har jo faktisk været lidt af en pinlig omgang, at vi har skullet vente så lang tid på, at regeringen ville gøre noget, siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested.

- Det har jo været med til at skabe en stor usikkerhed i branchen, og det kan da slet ikke udelukkes, at det vil få negative konsekvenser for salget af elbiler, at vi har skullet vente så lang tid.

- Men det vigtigste er jo, at der sker noget, og at vi i Folketinget får udarbejdet en langsigtet løsning for elbilerne, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip