SF: Venstres forslag om Flygtningenævnet er fantasiløst

Det er et fantasiløst forslag, at Venstre i en eventuelt kommende blå regering vil ændre Flygtningenævnets sammensætning, så Dansk Flygtningehjælp - en privatorganisation, der kæmper flygtningenes sag - ikke skal kunne udpege medlemmer til nævnet.

Det mener SF's udlændingeordfører Karina Lorentzen.

Flygtningenævnet er en domstolslignende øverste instans på området.

- Det er fair nok, at højrefløjen konstant vil tale udlændinge op til valget. Men det er også ret fantasiløse forslag, den lægger for dagen. Det her handler om en tilbagerulning, ligesom mange af de andre tiltag, den taler om. Det er gammel vin på nye flasker, siger ordføreren.

Ifølge Jyllands-Posten vil det bremse muligheden for asyl til personer, der flygter fra områder med eksempelvis borgerkrig, men som ikke er individuelt forfulgte, at Dansk Flygtningehjælp fratages retten til at udpege medlemmer til nævnet.

Ifølge Jyllands-Posten har Venstre mistet tilliden til nævnets afgørelser, og partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, mener, at nævnets uafhængighed "er gået fløjten".

Karina Lorentzen mener, det er ærgerligt, at højrefløjen skaber tvivl om flygtningenævnets afgørelser.

- Da vi valgte at styrke det med en person fra Udenrigsministeriet og en person udpeget af Flygtningehjælpen, så var det fordi, vi ønskede at styrke retssikkerheden med viden om, hvordan der faktisk ser ud i de områder, flygtningene kom fra, siger Karina Lorentzen.

- For os handlede styrkelsen af Flygtningenævnet ikke om, at færre eller flere skulle have asyl, men at de rigtige fik det, siger SF'eren.

Hun vil gerne høre bud fra Venstre på, hvordan man ellers kan styrke nævnet med viden om krigszonerne ude i verden.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) afviser søndag de borgerliges krav over for Jyllands-Posten og understreger, at medlemmerne af nævnet er uafhængige - også dem, der er udpeget af Dansk Flygtningehjælp.

/ritzau/

 

Dagens Gossip