SF-veteran før krisemøde: Vi bør blive i regeringen

SF skal ikke forlade regeringen, selv om der er udbredt modstand mod salget af 19 procent af Dongs aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs såvel i SF og Socialdemokratiet som i Det Radikale Venstre.

Det siger Kristen Touborg fra SF's landsledelse, som onsdag er indkaldt til krisemøde med folketingsgruppen.

Folketingsmedlem Karsten Hønge, som er afløser for SF-gruppeformand Anne Baastrup, der er på sygeorlov, talte tirsdag for, at SF bør forlade regeringen, og samme toner rumsterer også i baglandet.

- Vi har rettet en hel del ind, mens vi har været i regeringen. Det kan nemt være spildte (Guds) ord på Balle-Lars, hvis vi opgiver nu, siger Kristen Touborg til Ritzau.

SF har ladet tavsheden sænke sig over, hvor og hvornår landsledelsen onsdag mødes med folketingsgruppen.

Partiet bør drøfte det delvise salg af Dong, selv om finansminister Bjarne Corydon (S) kræver et ja torsdag fra Folketingets finansudvalg, mener Kristen Touborg.

- Vi er kun gået ind i salget af Dong-aktier for at undgå dét, der var værre i forhold til VK-regeringen, siger han med henvisning til, at den oprindelige beslutning om at børsnotere Dong blev truffet i 2004.

- Det er forbavsende, at man pludselig griber til, at der skal sælges her og nu. Vi kunne efter min bedste overbevisning sagtens vente med at tage stilling, mener SF-veteranen.

- Det er et spørgsmål om, at Bjarne Corydon er kravlet for langt op i træet, mener Kristen Touborg, der er tidligere mangeårigt folketingsmedlem for SF.

Det er for sent for SF at forlade regeringen, fordi partileder Annette Vilhelmsen tirsdag støttede Corydon om Dong, mener en anden erfaren SF'er, som ikke vil udtale sig til citat.

SF kunne ifølge kilden have forladt regeringen, da den droppede betalingsringen, og da den indførte skattereformen eller vækstpakken med lavere selskabsskatter.

- Det er ret alvorligt for SF. Det er en meget besværlig situation. Hvis hun (Annette Vilhelmsen) er hård og stærk, vil nogle synes, at hun ikke tager hensyn til deres bekymring. Hun skal sådan set gøre begge dele, lyder vurderingen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip