SF vil give alle pendlere adgang til rejsekort-rabat

Skrevet af admin

26/10/2014

Dagens topnyheder

Alle pendlere skal have mulighed for at få rabat på billetprisen, hvis de bruger rejsekortet uden for myldretiden.

Det mener SF, der vil fremlægge et forslag om at udvide den nuværende rabatordning for finansminister Bjarne Corydon (S) og regeringen forud for finanslovforhandlingerne for 2015, skriver Politiken.

- Vi vil gerne udvide den rabatordning, der allerede eksisterer i dag, siger SF's finansordfører, Jonas Dahl, til avisen.

I dag fungerer rabatordningen sådan, at man kan få 20 procent rabat inden for ét takstområde, når man rejser med rejsekortet uden for myldretiden. Det vil SF ændre på, så man også kan få rabat, hvis man rejser på tværs af takstområderne.

Den ubegrænsede rabatordning vil koste 100 millioner kroner, og SF håber på, at antallet af pendlere i myldretiden bliver bragt ned, fordi der kan spares penge, hvis man rejser i ydertidspunkterne.

Enhedslisten ser positivt på en opgradering af rabatordningen, som partiet selv var med til at indføre i 2012 sammen med Dansk Folkeparti og SF. Men samtidig tvivler Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, på, at forslaget kan lokke pendlere væk fra de mest travle tidspunkter.

- Problemet er, at man også burde være i stand til at give de mennesker, der rejser i myldretiden, en rabat. Men under alle omstændigheder skal vi snakke om at gøre den kollektive trafik billigere. Men jeg er ikke sikker på, at SF's forslag er det bedste og klogeste, siger Per Clausen til Politiken.

Ud over rabatordningen på rejsekortet vil SF også afsætte fire milliarder til letbaner i finansloven for 2015.

I København, Odense, Aarhus og Aalborg er der planlagt letbaner, og det vil SF gerne give et "rygstød".

/ritzau/