SF vil give en halv milliard mere til daginstitutioner

Børnene i de danske daginstitutioner skal have bedre vilkår, og det har SF fire konkrete forslag til, som partiet ønsker med i Finansloven. Samlet vil SF afsætte 500 millioner kroner til forbedringer, skriver DR Nyheder.

200 millioner skal gå til ansættelse af flere pædagoger, 100 millioner skal afsættes til en tidlig indsats i kommunerne, pædagogstuderende praktikanter skal fremover ikke indregnes i den daglige normering, og så skal der være færre regler og mindre bureaukrati i institutionerne.

- Der er ingen tvivl om, at hvis man får en god start i livet, så får man også flere muligheder senere hen. Det her forslag handler om, at vi skal have nogle bedre daginstitutioner, flere pædagoger og mere fokus på det enkelte barn, siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr til DR Nyheder.

Regeringen og Enhedslisten har tidligere fået bevilget 500 millioner kroner til mere personale i daginstitutionerne. Ud af de forventede 1500 nye stillinger, viser tal fra Danmarks Statistik, at der kun kom knap 400 nye ansatte ud af bevillingen.

SF understreger, at man vil have kommunerne til at dokumentere, hvad de bruger pengene til denne gang.

- Belært af erfaringer fra tidligere, så skal vi passe på, at de ikke bare går i kommunens kasser, men følger pædagogerne. Derfor vil vi have, som det var tilfældet med sidste års ældremilliard, at kommunerne skal søge om midlerne og dokumentere brugen heraf, siger Pia Olsen Dyhr.

Forslagene fra SF vækker tilfredshed i pædagogfagforeningen Bupl.

Formand Henrik Pedersen siger, at man længe har ønsket flere pædagoger, og samtidig roser han forslaget om, at pædagogpraktikanterne nu også skal have tid til at være studerende og ikke kun arbejdskraft.

Der er også opbakning fra SF's politiske modstandere. Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, byder forslaget om flere pædagoger velkommen, skriver DR Nyheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip