SF vil hælde milliard i naturfond

SF holder tirsdag og onsdag sit årlige sommergruppemøde, og partiet har allerede markeret sig med udmelding på dagpenge- og pasningsområdet.

Men når partiet onsdag møder pressen i forbindelse med mødets afslutning, vil der også blive sat natur- og drikkevandspolitik på dagsordenen.

- SF vil sikre et Danmark, hvor der er plads til den frie natur – til glæde for både mennesker, dyr og planteliv, erklærer partiet i et politisk oplæg.

Det socialistiske parti vil blandt andet give en økonomisk indsprøjtning til den naturfond, der blev oprettet i forbindelse med sidste års finanslovaftale.

- Konkret foreslår SF, at fonden allerede i 2014 bliver tilført mindst en milliard kroner af de ubrugte midler under det statslige driftsudgiftsloft, skriver partiet i sit oplæg.

Pengene skal anvendes over en årrække og erstatte det nuværende statsbidrag på 50 millioner kroner om året.

Målet med indsprøjtningen er at give fonden "mulighed for at starte flere projekter og aktiviteter".

- Samme model vil også kunne bruges i de kommende år, hvis der også her viser sig at være ubrugte midler, konstateres det i udspillet.

Samtidig vil partiet åbnede for, at der kan oprettes lokale, selvejende naturfonde, ligesom man vil afsætte 100 millioner kroner ekstra om året til at udvide de danske skovområder.

Åer og vandløb skal begunstiges med 50 millioner kroner om året.

Endelig vil partiet også gøre en indsats for at sikre det danske drikkevand, blandt andet ved at afsætte 13 millioner kroner om året til skrappere kontrol af pesticider.

- Vi kan ikke leve med, at danske drikkevandsboringer forurenes, ligesom vores grundvand kan sikres bedre, lyder det i udspillet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip