SF vil have politiskole i Sønderborg - ikke i Herning

Idéen om at åbne en politiskole i Herning er sådan set meget god, men måske Sønderborg ville være et mere oplagt sted at uddanne nye betjente.

Det er de tanker, som SF's retsordfører, Karina Lorentzen, gør sig, efter at Venstre og Dansk Folkeparti over for Jyllands-Posten har ytret ønske om at åbne en politiskole i Herning foruden den, der allerede er i Brøndby i dag.

- Jeg kan såmænd godt unde Herning en politiskole. Men Sønderborg giver rigtig god mening. Byen har blødt statslige arbejdspladser efter kasernelukningen, og for nylig er sygeplejeskolen rykket ud af byen.

- Derfor vil det give så meget mening at få en afdeling af politiskolen placeret på kasernen, når asylcentret rykker ud fra 2016, siger Karina Lorentzen i en skriftlig kommentar.

Hun undrer sig samtidig over, at Venstre og Dansk Folkeparti nu ønsker at åbne en politiskole i provinsen, når partierne i 2013 ikke bakkede op om et forslag om at oprette en politiskole i Sønderborg på den nedlagte kaserne.

- Jeg er sådan set enig i, at der skal flyttes statslige arbejdspladser ud.

- Jeg kan bare ikke forstå, at hvis højrefløjen er så optaget af statslige arbejdspladser, hvorfor de ikke bakkede mig op i at lave politiskole i Sønderborg, da jeg havde det på politiforligskredsmødet i 2013, siger Karina Lorentzen.

SF-politikeren, der er opstillet i Sydjyllands Storkreds, rejste spørgsmålet for to år siden efter forslag fra fire lokalpolitikere i Sønderborg og Aabenraa.

Både Venstre og Dansk Folkeparti peger på nødvendigheden af en ny politiskole på grund af fremtidig efterspørgsel på flere nye betjente.

/ritzau/

.

Dagens Gossip