SF vil ikke poste flere penge i den danske hær

Hæren får ikke flere penge, skønt forsvaret har sparet 2,7 milliarder kroner i forsvarsforliget fra 2012.

Det siger SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen.

- Der er ikke grundlag for at sende flere penge til hæren eller til at genindføre mobiliseringsforsvaret. Det danske forsvarsbudget skal ikke i vejret. Danmark er ikke truet. Rusland står ikke for døren lige i morgen, siger Holger K. Nielsen.

Han køber ikke advarsler fra Jesper Helsø, forsvarschef fra 2002 til 2008, som finder hæren utilstrækkelig, eller pensioneret oberst, Lars R. Møller, som i Berlingske kalder hæren en "milits".

SF's forsvarsordfører erkender, at Rusland har besat Krimhalvøen, støtter oprørere i det østlige Ukraine, sender jagerfly mod Norge, Sverige, Storbritannien og Danmark og truer danske krigsskibe med atomvåben i protest mod missilskjoldet.

- Den russiske politik er meget, meget ubehagelig. Specielt i forhold til de lande, som er tættest på. Derfor støtter vi Natos udrykningsstyrke, som blev vedtaget på topmødet i efteråret i Cardiff, siger Holger K. Nielsen.

- Styrken skal imødekomme sikkerhedsbehovet hos Natolande, som ligger meget tæt på Rusland. Derfor har vi sendt F-16 fly for at overvåge området (i Baltikum). Der skal også være et afvisningsberedskab, så danske F-16 fly kan gå i luften over Danmark.

Holger K. Nielsen støtter også Natos styrker i Østeuropa. Danmark sender snart officerer til Szczecin i Polen, hvor de skal bemande Natos korps-hovedkvarter sammen med tyske og polske officerer

Trods truslen finder SF's forsvarsordfører det "fuldstændig utænkeligt" at give forsvaret flere penge.

- Man kan ikke forestille sig et isoleret angreb på Danmark. Det vil være et angreb på hele Nato. Det bliver ragnarok, siger Holger K. Nielsen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip