SF vil ikke poste flere penge i den danske hær

Hæren får ikke flere penge, skønt forsvaret har sparet 2,7 milliarder kroner i forsvarsforliget fra 2012.

Det siger SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen.

- Der er ikke grundlag for at sende flere penge til hæren eller til at genindføre mobiliseringsforsvaret. Det danske forsvarsbudget skal ikke i vejret. Danmark er ikke truet. Rusland står ikke for døren lige i morgen, siger Holger K. Nielsen.

Han køber ikke advarsler fra Jesper Helsø, forsvarschef fra 2002 til 2008, som finder hæren utilstrækkelig, eller pensioneret oberst, Lars R. Møller, som i Berlingske kalder hæren en "milits".

SF's forsvarsordfører erkender, at Rusland har besat Krimhalvøen, støtter oprørere i det østlige Ukraine, sender jagerfly mod Norge, Sverige, Storbritannien og Danmark og truer danske krigsskibe med atomvåben i protest mod missilskjoldet.

- Den russiske politik er meget, meget ubehagelig. Specielt i forhold til de lande, som er tættest på. Derfor støtter vi Natos udrykningsstyrke, som blev vedtaget på topmødet i efteråret i Cardiff, siger Holger K. Nielsen.

- Styrken skal imødekomme sikkerhedsbehovet hos Natolande, som ligger meget tæt på Rusland. Derfor har vi sendt F-16 fly for at overvåge området (i Baltikum). Der skal også være et afvisningsberedskab, så danske F-16 fly kan gå i luften over Danmark.

Holger K. Nielsen støtter også Natos styrker i Østeuropa. Danmark sender snart officerer til Szczecin i Polen, hvor de skal bemande Natos korps-hovedkvarter sammen med tyske og polske officerer

Trods truslen finder SF's forsvarsordfører det "fuldstændig utænkeligt" at give forsvaret flere penge.

- Man kan ikke forestille sig et isoleret angreb på Danmark. Det vil være et angreb på hele Nato. Det bliver ragnarok, siger Holger K. Nielsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip