SF vil øge udgifterne for bilejere i København

Elo Christoffersen

|

04/07/2013

Dagens topnyheder

SFs krig mod bilejerne i København optrappes nu med teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykals seneste udmelding om, at hun vil arbejde for at sætte prisen på beboerlicenser betydeligt op.

I dag koster det 715 kroner årligt at parkere sin bil i nærheden af bopælen og det vil SF nu hæve til et endnu ukendt beløb.

Forklaringen er, at det skal øge københavnernes lyst til at bruge delebiler.

- SFs forslag er et godt eksempel på, hvordan bilejerne hele tiden bekriges – nu med en skjult skat og endnu dårligere parkeringsforhold. Det er i forvejen umuligt at finde en ledig parkeringsplads i nærheden af sin bolig i byen, og flere og flere veje indskrænkes eller lukkes helt for biler. Det kan vi simpelthen ikke være bekendt at byde hårdtarbejdende skatteborgere, siger kultur- og fritidsborgmester i København, Pia Allerslev.

Ayfer Baykal foreslår desuden, at kommunen skal kunne stille krav om færre parkeringspladser ved nybyggeri, og at bygherren skal øremærke en del af pladserne til delebiler.

- Jeg har intet imod delebiler, som jeg synes er et fint alternativ til at have egen bil. Men det skal ikke være på bekostning af de mange tusinde borgere, der har hårdt brug for at have en bil for at få hverdagslogistikken til at gå op, slutter Pia Allerslev.