SF: Yderområder skal have bedre lånemuligheder

I dag kan realkreditinstitutterne fejre sig selv og en milliardindtjening. Det bør få sektoren til at tage ansvar for de store låneproblemer i yderområderne.

Sådan lyder det fra SF's lokalsamfundsordfører, Karina Lorentzen, efter at der onsdag har været årsmøde i Realkreditforeningen.

- Det er helt urimeligt, at de store realkreditinstitutter skovler milliarder af kroner i kassen på bidragssatserne, mens helt almindelige danskere får afslag på lån til deres drømmehus eller virksomhed i yderområderne.

- Det er en ond spiral, som hæmmer væksten de steder i landet, som har brug for at få sat gang i boligsalget og få flere tilflyttere til områderne, siger Karina Lorentzen.

Ordføreren nævner, at bidragssatserne mange steder er fordoblet i løbet af få år.

Samtidig har de fire største realkreditinstitutter i 2014 tjent over 18 milliarder kroner i indbetalinger på bidragssatsen, lyder det fra SF'eren.

- Det er langt ude, at institutterne ikke vil tage ansvar for, at man kan få et lån alle steder i landet, når de har den slags indtægter, siger hun.

Hvis realkreditinstitutterne ikke er villige til at se indad og lave om på den måde, tingene fungerer på i dag, mener Karina Lorentzen, at der fra politisk side bør ses på, hvordan konkurrencen kan skærpes.

Hendes håb er, at forbrugerne kan stå stærkere, når der skal optages et realkreditlån.

- Det er i dag meget dyrt at skifte realkreditinstitut. Derfor er mange danskere meget varsomme med at flytte lånet hen til konkurrenten.

- Det giver os en utrolig dårlig forhandlingssituation og gør, at vi ofte bare finder os i de vilkår, som realkreditinstitutterne stiller, siger Karina Lorentzen.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har allerede truet med et indgreb over for bidragssatserne til fordel for boligejerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip