SF'er om Eurovision-undersøgelse: DR skal under luppen

Det er ganske fornuftigt, at statsrevisorerne torsdag beder Rigsrevisionen om at undersøge, hvorfor Eurovision 2014 i København brugte 77 millioner kroner over budgettet.

Det mener Jens Mandrup, som er medlem af Region Hovedstaden for SF.

- Jeg håber, at de tager et kritisk kig på DR's rolle i forhold til de voldsomme budgetoverskridelser, som skyldes krav, som DR har stillet, siger han.

- Jeg synes, at DR er kommet for nemt uden om det, hvis jeg skal være helt ærlig. DR har sagt, vi har gjort, hvad vi skulle, det er ikke vores skyld, at der er kommet så stort et underskud. Det er let at skynde sig væk og pege fingre af de andre, siger han.

Derudover håber han, at undersøgelsen vil betyde, at kontrakterne mellem Wonderful Copenhagen og DR, som stablede Eurovision-showet på benene, bliver offentliggjort, så man kan se præcist, hvad der blev aftalt på forhånd.

Han er dog spændt på, om Rigsrevisionen overhovedet vil kunne finde svar på, hvad der gik galt.

- Det kommer an på, hvor åben DR er, og hvad de svarer. DR gemmer sig bag juridiske argumenter og forholder sig ikke til det moralske i det, nemlig at man som offentlig institution altid skal tænke sig om en ekstra gang, når man bruger en masse skattekroner, siger Jens Mandrup.

Han håber, at undersøgelsen vil vise, hvor fejlene ligger, og hvor beslutningstagerne skal være skarpere og stille de rigtige krav, hvis DR og Wonderful Copenhagen skal lavet et lignende samarbejde en anden gang.

- I stedet for at lukke øjnene, så får man afdækket, hvor problemet er henne, så man kan sørge for, at det ikke sker igen til lignende store arrangementer.

Han regner ikke med, at Rigsrevisionen vil have en finger at sætte på Region Hovedstadens rolle i forbindelse med afholdelsen af Eurovision.

- Vi har haft vores egne jurister til at kigge på det. Det, der har været med os, er, om vi har givet ulovlig statsstøtte til projektet. Der er vurderingen, at vi holder os inden for de kriterier, som EU stiller, siger Jens Mandrup.

/ritzau/