Sharapova og Williams er klar til kvartfinalebrag

Sidste års finalister i Australian Open skal møde hinanden i kvartfinalen i årets udgave af grand slam-turneringen i Melbourne.

Det står klart, efter at først Maria Sharapova og senere Serena Williams søndag vandt deres respektive kampe i fjerde runde.

Serena Williams brugte mindre end en time på at slå russiske Margarita Gasparyan 6-2, 6-1.

Den amerikanske verdensetter, der sidste år vandt tre ud af fire grand slam-turneringer, fik ellers brudt sin serv i kampens første parti, men derfra var der ingen slinger i valsen.

Med det samme brød Williams tilbage, og den 21-årige russer kunne ikke stille meget op mod overmagten i resten af opgøret på Rod Laver Arena.

Serena Williams har i sine fire første kampe endnu ikke afgivet et sæt, og hun jagter sit 22. grand slam-trofæ i Australien.

Maria Sharapova brugte også to sæt på at besejre sin modstander, 18-årige Belinda Bencic fra Schweiz.

Sharapova lavede hele 21 serveesser og slog 58 vinderslag i en medrivende kamp, hvor russeren dog havde besvær med at gribe muligheden, når hun tilspillede sig breakbolde. Blot fire gange brød hun den unge schweizers serv i 16 forsøg.

Det lykkedes dog blandt andet i begge sæt ved stillingen 6-5 i Sharapovas favør. Dermed vandt hun de to sæt med cifrene 7-5.

Nu venter altså en stor opgave for den 28-årige russer.

Blot to gange har Maria Sharapova vundet over Serena Williams i karrieren, og man skal helt tilbage til 2004 for at finde russerens seneste sejr.

Sidste års finale i Australian Open vandt Williams i to sæt, 6-3, 7-6.

/ritzau/

 

Dagens Gossip