Sheila blev første student på hestecollege

Elo Christoffersen

11 år siden

|

21/06/2013

Dagens topnyheder

Sheila Facius fra Slagelse er den første hg-student hos Danish Horse College i Grenaa. Med et imponerende 12-tal i erhvervsøkonomi, sprang hun i går ud som student.

Danish Horse College i Grenaa kombinerer ambitiøse ryttere, der har hestene staldet op i Djurslands Rideklub, med handelsskolens grunduddannelse, hg.

- Jeg gik på hhx i Slagelse, hvor jeg kommer fra, men der skulle jeg vælge imellem ridning og uddannelse. Det var jeg ikke vild med, for jeg vil gerne være seriøs med begge dele. Jeg går altid 100 procent ind i det, jeg tager mig for. Derfor var Danish Horse College en rigtig god idé for mig, husker Sheila Facius.

Guide i Spanien

Hun er glad for de to år, hun har gået på hg og modtaget undervisning på rideskolen, og hun har hængt i med lektierne i en sådan grad, at 12-taller og 10-taller er langt i overtal på hendes karakterblad. Samtidigt har hun holdt meget af de praktiske fag og projekter, hvor hun sammen med kammeraterne har lært at lave udstillinger, føre regnskaber, indrettet forretninger og meget mere.

Ved siden af skolen og ridningen har hun fundet tid og energi til at læse matematik, så hun er bedre kvalificeret til at læse videre. Og så har hun også taget en guide-uddannelse hos Service & Co i Spanien. Her var hun, man fristes til at sige selvfølgelig, blandt de fem, der klarede sig bedst.

Det har siden affødt en kontrakt med Ung Rejs, og få timer efter den afsluttende eksamen tog hun et fly fra Aalborg Lufthavn til Lloret del Mar i Spanien. Her skal hun være guide for danske turister frem til august. Det er længe at være væk fra sin hest, mener hun.

Mange muligheder i Grenaa

- Jeg har en Dansk Varmblods vallak, der hedder Migan af Nørbo. Den bliver trænet i Nordjylland, mens jeg er guide i Spanien. Jeg prøver at klare mig uden hesten så længe, smiler Sheila vemodigt.

Når hun kommer tilbage til Danmark vil hun ikke hjem til Slagelse, men tilbage til Grenaa, hvor hun har fået mange venner. Og så planlægger hun at læse til eventkoordinator, hvilket kræver en praktikplads. Den er hun nu ikke bekymret for, at hun ikke skal finde. For, som hun siger, der er masser af muligheder for sådan en som hende.