Shell sælger sin danske afdeling fra

Shell Danmark er sat til salg.

Det bekræfter Shell over for Ritzau. Der er ikke sat nogen tidshorisont på, hvornår salget skal være afsluttet, oplyser virksomheden.

Salget kommer til at omfatte både raffinaderiet i Fredericia, aktiviteterne i København og samtlige tankstationer.

- Beslutningen ligger i forlængelse af Shells nye direktør, Ben van Beurdens udmelding til selskabets investorer om, at Shell i løbet af 2014 og 2015 vil generere 15 milliarder dollar - over 80 milliarder kroner - alene gennem frasalg, oplyser Shell.

Og at den danske afdeling nu sættes til salg skyldes, at afdelingen i en længere årrække har kørt med underskud.

Derfor er vurderingen, at Shell Danmark vil være bedre tjent med en ny ejer, der "med en mindre kompleks forretningsmodel vil være bedre i stand til at omsætte Shells stærke brand og produkter i fornyet vækst og indtjening", oplyser selskabet.

Det er nemlig erfaringen med lignende frasalg i eksempelvis Sverige og Finland, der blev solgt fra i 2010.

- Ligeledes foretrækker Shell at finde en køber, der vil videreføre netværket af tankstationer under Shells brand - i lighed med for eksempel Finland og Sverige, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Shell Raffinaderiet i Fredericia producerer mere end en tredjedel af alle de brændstofprodukter, som danskerne bruger, oplyser Shell på sin hjemmeside.

Shell har været at finde i Danmark siden 1913.

I dag er der over 300 servicestationer rundt om i landet, og Dansk Shell beskæftiger omkring 400 personer i Danmark. Dertil kommer yderligere 2500 personer på servicestationerne, som ejes af forpagtere, oplyser selskabet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip