Shipping: Mærsk-chefer overgås kun af Kinas præsident

Kun Kinas præsident, Xi Jinping, står over topchef Nils Smedegaard Andersen fra A.P. Møller-Mærsk og den administrerende direktør i Maersk Line, Søren Schou, på en liste over de vigtigste personer i shippingbranchen.

Det er den ansete shippingavis Lloyds List, der har listet de 100 vigtigste personer i branchen.

Årsagen til, at præsident Xi Jinping topper listen, er Kinas magt over bulkmarkedet.

De danske Mærsk-folk får begge en placering som nummer to og er altså de næstvigtigste i shipping-verdenen, når der måles på magt, styrke og indflydelse.

A.P. Møller-Mærsks datterselskab Maersk Line er verdens største containerrederi.

Ikke alt er dog lykkedes i årets løb. Maersk Line måtte opgive et netværkssamarbejde med rederikonkurrenterne Mediterranean Shipping og CMA CGM i juni, efter at de kinesiske konkurrencemyndigheder stak en kæp i skruen.

Trods vanskelige vilkår med et svagt containermarked har Maersk Line vist stærke finansielle resultater, hedder det i argumentationen.

Til listens tredjeplads har Lloyds List udpeget Opec (Organisationen af Olieeksporterende Lande) og olieindustriens chefer.

De to Mærsk-direktører er de eneste danskere, der har fået plads på listen i år.

Danmark huser en lang række rederier, og ifølge Danmarks Rederiforening transporterer danske rederier cirka 10 procent af verdenshandlen. I det regnestykke fylder A.P. Møller-Mærsk-rederierne godt.

Ud over containerrederiet ejer A.P. Møller-Mærsk Maersk Tankers, der er et af verdens største tankskibsrederier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip