Sidste duel med Løkke: Thorning vil lade offentlig sektor vokse

Den offentlige sektor skal vokse med 0,6 procent indtil 2025, fordi der kommer 140.000 flere ældre over 70 år i de næste fem år. Væksten med tre milliarder kroner ekstra hvert år i det offentlige budget skal bruges på børn, ældre og tryghed.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i "Duellen" med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i tv på DR torsdag, dagen før danskerne skal til stemmeurnerne.

- Ingen tror på, at man kan give dem det samme. Derfor vil jeg virkelig advare mod en nulvækst, siger Helle Thorning-Schmidt.

Det er duoens sidste tv-duel af fire, som afvikles dagen før, at danskerne skal stemme 175 politikere i Folketinget samt fire fra Færøerne og Grønland.

DR har valgt emnerne offentlig sektor, tryghed og kriminalitet, terror, børn og unge, og hvordan Thorning eller Løkke vil regere som statsminister.

Lars Løkke Rasmussen vil lade dele af den offentlige sektor vokse, men de offentlige udgifter skal samlet holdes i ro.

Venstre vil sænke ulandsbistanden til 0,7 procent og fjerne lettelser i asylpolitikken. Det skaffer 20 milliarder kroner, som skal investeres i velfærd, siger han.

- Det vil kunne mærkes kraftigt i det offentlige, hvis der skal spares, siger Helle Thorning-Schmidt.

Lars Løkke Rasmussen udnyttede debatten til at gå hen til Thornings pult og give hende et brev om, at Venstre ikke vil spare på sundhedssektoren.

Det er usandt, når hun siger, at Venstre vil spare på sundheden i et brev til halvanden million danskere, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han mener ikke, at hun ville have 39 milliarder kroner til velfærd, hvis hun ikke havde gennemført VK-regeringens justering af efterlønnen og halvering af dagpengeperioden.

Så havde hun manglet et større milliardbeløb, mener han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip