Sidste nyt: Skoler og kommuner efter stormen Bodil

10.54: Holbæk Kommune Har du brug for sandsække, kan du hente dem på Vandrerhjemmets parkeringsplads eller hos Vej & Park på Parallelvej. Vandstanden falder lige nu, men beredskabet forventer, at den stiger igen klokken 15 og bliver højere.

10.53: Holbæk Kommune To oversvømmede elskabe har resulteret i brande på Orø. Begge er under kontrol. Vandet trænger sig dog ind på land mange steder, og brandvæsnet på øen opfordrer generelt folk til at holde sig inde og tage den med ro.

10.33: Holbæk Kommune Strandmøllevej fra Sofiesminde Allé til Østerled er nu også lukket.

10.31: Faxe Kommune Her er man indtil nu sluppet for de værste problemer. Faxe Brand & Redning har kun haft fire udkald fra hver station, typisk på grund af væltede træer. I Teestrup væltede et træ dog ned på køleren af en bil. I Haslev er det store juletræ på torvet væltet. Revet op med fundament! Herudover er et par lyskryds ude af drift, men reparatøren er på vej.

10.28: Aalborg Kommune Beredskabscenter Aalborg har haft en travl aften og nat, men heldigvis er der ingen meldinger om personskade. I løbet af i dag kan den stigende vandstand i Limfjorden volde problemer på havnefronterne.

10.21: Silkeborg Kommune Stormen Bodil er ikke gået stille med dørene. Lige knap 20 veje er fortsat spærrede her til formiddag pga. væltede træer. Brand og Redning melder, at Odinsvej er klar igen. Der arbejdes på fuld tryk med Sejsvej - men en af udfordringerne er, at et træ er ramt ned i en bil.

10.20: Holbæk Kommune Holbæk Forsyning oplyser, at beboerne på Strandmøllevej, Kærsangervej med sideveje samt Damgårdsvej og Rørsangervej på Tuse Næs ikke må bruge vand eller trække ud i toilettet. Det er også en god idé at blokere eventuelle kælderafløb. Stormen har øget vandstanden i Holbæk Fjord og derfor virker kloaksystemet ikke som det skal, og der er risiko for tilbageløb af kloakvand. 

10.19: Holbæk Kommune Munkholmvej fra Munkholmbroen og til Ågerupvej afspærres. Tangen er oversvømmet.

10.16: Hedensted Kommune Risiko for oversvømmelse i Juelsminde. Hvis man har behov for sandsække kan disse hentes på materielgården i Klakring på Gammelgårdsvej 5, 7130 Juelsminde. Det kan ske man selv skal hjælpe med at fylde sækkene.

9.59: Vejle Kommune Der er stadig risiko for oversvømmelser i Ågade. Ved 11-tiden forventes 1,05 m. over daglig vande. Fra 20-24 forventes 1,39 m. over daglig vande. Derefter vil vandstanden falde. Der kan også komme mindre vandmængder i Valdemarsgade. Materialegården på Vardevej 268 holder åbent til klokken 18 og udleverer sandsække og sand.

9.52: Holbæk Kommune Holbæk Forsyning oplyser, at de ikke kan hente affald på Orø. Det skyldes problemer med træfærgen. Affaldet bliver hentet på tirsdag.

9.06: Morsø Kommune Pavillonvej, Strandvejen og Ullerupmark er lukket, mens Kløvenhøj og Telefonvej er åbnet igen.

8.50: Svendborg Kommune Så har stormen Bodil forladt Sydfyn. I alt 85 mennesker har i nat fået husly og mad på Brandskolen i Svendborg og på Tåsingeskolen, da de ikke kunne komme over broerne til Tåsinge og Langeland. 15 frivillige fra Beredskabet sørgede få at der var mad og drikke.
Alle veje i Svendborg er farbare og heldigvis er der ikke så mange væltede træer denne gang.

8.40: Holbæk Kommune Vandet stiger og er pt. 1,5 meter over daglig vande i Holbæk. Ifølge DMI's prognoser stiger det op til 2 meter og bliver højest ved 16-tiden. Beredskabet arbejder på at skaffe flere sandsække. Kommunens veje skulle være farbare - men husk alligevel at køre meget forsigtigt og opmærksomt.

8.34: Frederiksberg Kommune Brandvæsenet melder, at Howitzvej er spærret ved Falkoner Alle pga. af fare for nedstyrtning af stillads. Stilladsfirma er rekvireret, men vinden skal under 10 m/sek, før stilladset kan ordnes.

8.33: Odder Kommune Kør forsigtigt, det er glat derude og det blæser stadig, Vej & Park gør alt hvad de kan for hurtigt at fjerne sneen og få saltet, men der er også lige nogle træer og grene der skal fjernes efter stormen. 

8.15: Silkeborg Kommune Har du et barn, som skal i skole? Følg med på ForældreIntra og skolens egen hjemmeside, for at finde ud af, om skolen er åben. Der kan være forskel fra skole til skole - derfor kan vi ikke give en samlet udmelding.

8.12: Randers Kommune Vinden er løjet af, men det blæser stadig kraftigt fredag morgen. Veje er stadig afspærret i den nordlige del af Randers by. DMI varsler forhøjet vandstand for Randers Fjord, der kan give problemer i havnenære områder senere på dagen.

8.07: Morsø Kommune Strandvejen og Ullerupmark er lukket pga. forhøjet vandstand. Kløvenhøj og Telefonvej er lukket pga. væltede træer.

7.30: Haderslev Kommune Til alle forældre og børn, der skulle være i tvivl: skoler og daginstitutioner er åbne i dag og alt skulle være tilbage til det normale.

7.29: Tønder Kommune Der er væltet en del træer under stormen. Mange steder er træerne allerede fjernet. Men vær alligevel forsigtig. Der kan fortsat ligge væltede træer rundt omkring.

6.50: Aalborg Kommune NT meddeler at alle busrute kører fra morgenstunden, men der kan forekomme driftsforstyrrelser på grund af væltede træer.

6.45: Kolding Kommune I Kolding Kommune forventer man, at både dagplejen, daginstitutioner og skoler åbner helt normalt.

6.30: Esbjerg Kommune Alle folkeskoler og kommunale institutioner vil være åbne i dag. I forhold til institutionerne kan det være at visse aktiviteter vil være aflyst, men børnene vil blive tilbudt pasning.

 

Dagens Gossip