Siemens indgår guldrandet energikontrakt med Egypten

Den tyske industrikoncern Siemens har underskrevet en energikontrakt med Egypten til en værdi af fire milliarder euro (knap 30 milliarder kroner), oplyser en talsperson for koncernen lørdag.

Som følge af en række aftaler, der er indgået mellem parterne, skal Siemens bygge et kraftværk på 4,4 gigawatt samt etablere vindmøller med en samlet kapacitet på 2,2 gigawatt, tilføjer selskabet i en pressemeddelelse.

Andre projekter vil omfatte etablering af en fabrik i Egypten, hvor der skal produceres vinger til vindmøller.

I yderligere to aftaler skal Siemens også forestå opførelsen af endnu et kraftværk med en kapacitet op til 6,6 gigawatt og 10 transformatorstationer, som skal sørge for en stabil strømforsyning.

Talspersonen siger til nyhedsbureauet AFP, at de aftaler vil have en værdi af yderligere seks milliarder euro.

Siemens' topchef og administrerende direktør Joe Kaeser siger, at aftalerne vil give Egypten med en stærk og pålidelig energiforsyning og være med til at understøtte den langsigtede bæredygtige økonomiske udvikling i landet.

Aftalerne blev indgået på en global investorkonference i den egyptiske badeby Sharm el-Sheikh med Kaeser og Tysklands vicekansler Sigmar Gabriel.

Kaeser siger, at den ny kapacitet vil afslutte manglen på elektricitet, som har forårsaget strømafbrydelser. Dem har der hyppigt været flere af dagligt, særligt i sommermånederne.

- Når disse kraftværker på et tidspunkt står færdige, så vil I se, at det også vil være afslutningen på elektricitetsmangel, fordi Egypten ikke længere vil stå med mangel på pålidelig, overkommelig og bæredygtig energi, siger Joe Kaeser.

Ud over aftalen med Siemens indgik Egypten også kontrakter med olieselskabet BP, ejendomsinvesteringsselskabet Majd al-Futtaim Group fra Dubai samt en aftale med Frankrig og De Forenede Arabiske Emirater om investeringer i infrastruktur og teknologi.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip