Siemens skal fyre 4500 ansatte

Den tyske industrikoncern Siemens vil skille sig af med 4500 medarbejdere, da faldende oliepriser har presset tyskernes indtjening.

Det oplyser den tyske koncern i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal af regnskabsåret 2014/2015.

Annonceringen af fyringsrunden kommer oven i 9000 andre fyringer, som den tyske industrikoncern allerede har varslet i løbet af det seneste halve år.

- Ved at indlede disse foranstaltninger er virksomhedens strukturelle reorganisering stort set blevet gennemført. Rentabiliteten i vores industrielle forretning viser, at der stadig er noget at forbedre, siger Joe Kaeser, administrerende direktør i Siemens, i en meddelelse.

Siemens overskud faldt i andet kvartal med 4,9 procent til 1,66 milliarder euro, hvilket var et større fald, end analytikerne havde ventet, da de ifølge Bloomberg News havde regnet med et overskud på 1,71 milliarder euro i kvartalet.

Derimod var Siemens omsætning højere end ventet. Siemens' løftede toplinjen med 8,1 procent til 18,1 milliarder euro i andet kvartal, hvilket samtidig var 0,5 milliarder euro højere, end analytikerne havde forventet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip