Sierra Leone aflyser fodboldkampe efter ebola-udbrud

admin

|

05/08/2014

Dagens topnyheder

Sierra Leones fodboldforbund har suspenderet alle fodboldkampe i landet på grund af ebola-udbruddet.

Beslutningen kommer, efter at Sierra Leones præsident Ernest Bai Koroma i sidste uge erklærede, at landet er i alarmberedskab på grund af den ofte dødelige sygdom.

Situationen kan vare i op til tre måneder og risikere at gå ud over Sierra Leones deltagelse i de kommende kvalifikationskampe i Africa Cup og Nations.

Sierra Leone skal i gruppespillet møde Elfenbenskysten den 5. eller 6. september, før landet møder Den Demokratiske Republik Congo den 10. september.

- Vi håber, at ebola-sygdommen kan holdes under kontrol inden vores hjemmekamp mod DR Congo, så vi kan spille mod dem i Freetown.

- Men hvis situationen ikke bliver bedre, så vil vi fastholde suspenderingen og lede efter en neutral bane at spille kampen, siger en lokal talsmand fra Sierra Leones fodboldforbund, Abu Bakarr Kamara, til BBC.

Flere lande i Vestafrika har været ramt af det største ebola-udbrud nogensinde, som har ramt 1440 mennesker, hvoraf 826 er døde.

Foruden Sierra Leone drejer det sig om Liberia, Nigeria og Guinea.

I et forsøg på at bekæmpe sygdomme er flere hundrede soldater blevet indsat for at håndhæve afspærringer i områder, der er ramt, i Liberia og Sierra Leone.

Målet er at forhindre, at sygdommen spreder sig yderligere.

Gaderne i Sierra Leones hovedstad, Freetown, var mandag tomme for mennesker. I Liberias hovedstad, Monrovia, er flere veje blokeret af folk, der demonstrerer mod, at de døde ikke bliver afhentet og begravet.

Op mod 90 procent af alle ebola-smittede dør af sygdommen, hvilket gør virusen til en af de mest dødelige.

/ritzau/