Sierra Leones vicepræsident er kommet i ebola-karantæne

Den smitsomme ebolavirus har sneget sig ind i Sierra Leones magtcentrum, og vicepræsident Sam Sumana har taget konsekvensen og placeret sig selv i karantæne, efter at hans personlige livvagt er død af den frygtede sygdom.

Det oplyser en regeringstalsmand lørdag.

- Sumana har besluttet at gå i karantæne for en sikkerheds skyld, mens han afventer resultater af sine prøver fra sundhedsmyndighederne, lyder det fra talsmanden.

Vicepræsidentens livvagt John Koroma døde af ebola fredag i en alder af 42 år, oplyser hospitalskilder.

Ifølge kilder fra vicepræsidentens kontor er Sumana angiveligt ikke i risiko for at være smittet, men har alligevel besluttet at arbejde hjemmefra de kommende 21 dage.

Samtidig har Sierra Leona genindført strikse regler for at rejse, da antallet af nye ebolatilfælde igen er begyndt at stige.

Regeringen i landet har udtrykt "alvorlig bekymring" over, at det umiddelbare fald i antallet af nye tilfælde er blevet vendt til en ny stigning.

Angiveligt er det sket i forbindelse med "maritime aktiviteter", lød det tidligere på ugen fra præsidentkontoret.

Derfor har myndighederne besluttet, at ingen både eller skibe kan anløbe landet i løbet af natten. Derudover er der indført restriktioner for kommercielle køretøjer, så der er sat en grænse for, hvor mange passagerer der må være i eksempelvis taxaer og lastbiler.

De strikse regler i forbindelse med ebolaudbruddet i landet sidste år blev lempet i januar, da kurven for nye smittede var nedadgående. Det skete i et forsøg på at give landets skrantende økonomi en mulighed for at komme i gang.

Den vestafrikanske nation har sammen med Liberia og Guinea været hårdest ramt af ebolas hærgen.

I Sierra Leone er der registreret omkring 3400 døde som følge af sygdommen. Flere end 9500 mennesker har mistet livet til ebola.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip